Trava

sliko

Kathryn Wirsing

Miren sveže rezane zelene trave je eden izmed mojih najljubših vonjev, vendar nisem pričakoval, da bo ta vonj v obliki okusa. Motil sem se. Okus je subtilna mešanica tega vonja in prijetna sladkost. Verjetno moj najljubši v “alternativno aromatiziranih” fižolih.

Črni poper

sliko

Kathryn Wirsing

Jaz sem velik vernik v “bolj poper bolje”, ko kuham, zato sem imel veliko upanje za ta fižol. Vesel sem reči, da je odlična. Vsekakor ima to žametno kakovost vašega papra in se na jezik neugodno zadržuje na jeziku. Spominjam se bral o Pepper Up Potionu, ki jo je gospa Pomfrey uporabljala za boj proti navadnemu prehladu v knjigah HP, in rad bi mislil, da je ta fižol pravi ekvivalent te odlične ideje.

Umazanija

sliko

Kathryn Wirsing

Ni bilo takoj jasno, kakšen je bil ta okus, vendar sem vedel, da sem to že poskusil. To ni bila najslabša stvar na svetu, vendar to ni bilo tisto, kar bi rad rekel prijetno. Ko sem goljufal in pogledal vodnik, sem se spomnil dni, ko so otroke uživali v umazaniji – spominu, ki ga mnogi med nami delijo. Če vam je treba opomniti, je to zanje za vas.

Klobasa

sliko

Kathryn Wirsing

Ta fižol bi moral biti dober. Vsi ljubijo klobase. Harry Potter ljubi klobase. Toda naletel sem na gubanje obraza, ki se dogaja kljub mojim protestom. Zvočni “blech” je ušel v usta. Droga je tam – to se zgosti v nosu, kot bi morala klobase, toda popotnik … strmoglavi … Počutim se, kot da mi Bertie Bott ni uspel. Vse nas je propadel.

Ušesno maslo

sliko

Kathryn Wirsing

Fen, ki je prekinil Dumbledorejevo stavko Bertie Bott, ni najslabši pas na tem seznamu, vendar ne bi izbral, da bi izbrisal spomin na izkušnjo. Ne bi trdil, da bi vedel, kakšen ušesni okus naj bi bil okusen, toda ta fižol ima kakšne vonjave kot vazelin. Ne, hvala.

Milo

sliko

Kathryn Wirsing

Še ena aroma, ki je pripeljala do trenutnih spominov, nisem preveč ponosen, da sem priznal, da mi je moja babica dokončno umila usta z milo za čas ali dva. Vendar pa to zagotovo niso spomini, ki sem si jih želel ponovno ogledati.

Booger

sliko

Kathryn Wirsing

Sprijaznimo se s tem: vsi vemo, kakšen okus naj bi okusil. Konec koncev je vsakdo imel slabo mraz. Vendar pa bi morda dejansko raje prehladil to resnično zmedeno fižol. Hotel sem ga skoraj takoj izpljuniti in se je moral dotakniti, da bi se prepričal, da je vsak remanent čim prej odstranjen. Mislim, da ne bi smel biti preveč presenečen, ampak da, ta fižol je tako strašen, kot se sliši.

Bomit

sliko

Kathryn Wirsing

Fižol, ki je povzročil, da Dumbledore prinese Bertiejev fižol za dober del tega življenja, več kot življenje, do njenega imena. To je še bolj vznemirjajoče, ker je prevaranten precej fižol. In čeprav čudežno, se nisem dejansko zbolel, ko sem poskusil tega človeka, vonj, ki se je zadrževal v mojem sapo in rokah, je bil več kot dovolj, da bi jih zaklical dobro. Moral bi vedeti, da zaupam Dumbledoreju na tem.

Gnilo jajce

sliko

Kathryn Wirsing

Moral bi biti bolje pripravljen, vendar res nisem. Neizogibno je, da bi eden od teh “alternativno aromatiziranih” fižola naredil fizično gag, vendar sem domneval, da bo to prej omenjeni okus bruhanja. Ampak ne, bilo je gnilo jajce, v katerem sem bil in sem še vedno travmatiziran. Okusi ravno tako kot gnilo, vendar verjetno še slabše. kot sem žvečil, sem si lahko samo mislil, “ali ni sladkarije, ki naj bi vam prinesla JOY? Kaj ste naredili JK? Odgovor:” Grozno “, osebno označeno kot fižol. Moj obraz nikoli ni bil tako neprivlačen, ko sem se boril proti moči tega okusa fižola.

Deževnik

sliko

Kathryn Wirsing

Uradno je fižol, ki je potrdil vse moje začetne strahove glede tega poskusa. Ne samo, da je izzval moj drugi fizični gag, ampak je zahteval izlet v kopalnico, da bi ga takoj izpljunil in grgal nekaj ustne vode. Usta me je dobesedno zavrnila. Kako opisati … »zemeljsko« na absolutno najslabši način. Morda namig kalupa? To sem tipkal in celo okus čiste Coca-Cole – najljubše stvari kdaj – ne more dobiti okusa iz mojih ust. Prekleto, Bertie.