1

sliko

Ne pozabite, da jih pozabite pozneje!

2

Ovseno kašo

sliko

Ethan Calabrese

Če želite ponastaviti biološko uro in se prilagoditi novemu časovnemu pasu, morate ohraniti povišanje ravni insulina. Živila, ki so bogata z ogljikovi hidrati, lahko povzročijo izločanje insulina, zato, če ste pristanek okoli zajtrka, izberite zdrav izvor ogljikovih hidratov, kot so ovsena kaša.

3

Kvinoja

sliko

FotografiaBasica

Nasprotno, če prihajate okoli časa za kosilo ali večerjo, boste želeli obremeniti z ogljikom, vendar ga hranite z izbiro celega zrna, nizkoogljičnega ogljika, kot so kvinoja, rjavi riž ali sladki krompir.

4

Češnje

Češnje

Češnje so eden od edinih naravnih virov hormona melatonin, ki bo pomagal ponastaviti uro vašega telesa.

5

Goji jagode

Goji Berries

Preden greste spat, prigrizite goji jagod. Lahko izboljšajo kakovost svojega spanca, kar je ključnega pomena, če želite premagati jet lag ASAP.

6

Ginger

Ginger

Ginger je še en vir melatonina, zato potujte z nekaj vrečami ingverjega čaja pri prilagajanju na nov časovni pas.

7

Banane

Banane

Zahvaljujoč kaliju in naravnemu sladkorju v bananah lahko povečate energijo in pomagate vzdrževati krvni sladkor, če se zrušite.

8

Piščančje prsi

Pečen na žaru Honey Mustard Chicken Salad Vertical

KARLY CAMPBELL

Vaše telo potrebuje beljakovine skupaj z ogljikovimi hidrati, da ohranite stabilnost vaših energij, vendar je vrsta beljakovin, ki jo izberete, ključna. Maščobne beljakovine bodo odtegnile vašo energijo in vas postile zaspane, zato se držite mesa, kot so piščanec in ribe.

9

Zelena

Zelena Package

Carlos Gawronski / Istock

Eden od najpomembnejših stvari, ki jih lahko naredite za premagovanje jet lag, ostanejo hidrirani, zato se odločite za hidratacijo, bogate z vodo hrano, kot so zelena, lubenica, jagode in kumare.