Najboljši: New Haven, CT

A pizza is prepared for a take out customer at Frank Pepe Pizzeria on Wooster Street in New Haven's Little Italy.

Karakterizirana s tankim žvečilnim skorjem, ki je tako močna, da so po prsih prsti lahko črni, je v New Havenu “apizza” (izgovorjena “a-bheets”) vrsta pizze, ki jo imate sanje o jedenju. Frank Pepe Pizzeria Napoletana, ki jo domačini preprosto imenujejo Pepe, je prvotno mesto in je odgovoren tudi za izumljanje bele piščančje pite. Druge pizzerije so tudi Sally in De Legna.

Najboljši: New York

Začinjen Sopressata Pizza

Klasična pizza iz New Yorka je tesno povezana s hrustljavo in žvečilno neapeljsko slog, ki so jo italijanski priseljenci prinesli v države v 19. stoletju z eno izjemo – to je veliko večje. Tako velik, pravzaprav, da večina Newyorčanov razporedi svoje rezine na polovico, da jo pojedo. Pojdite naprej in zgrabite rezino iz katerega koli kraja, ki ga preidete na ulici, ali načrtujte naprej in rezervirajte mizo na eni od novejših vročih točk, ki strežejo pečene pite na drva, kot so Roberta ali Paulie Gee.

Najboljši: San Francisco

pica

Pizzerija Delfina

Piškota pizze v San Franciscu je običajno narejena iz sourdougha, vendar je resnična značilnost tega sloga poudarek na svežih in edinstvenih kombinacijah, ki se nabirajo iz bližnjih kmetij. Goat Hill Pizza in Pizzeria Delfina sta lokalni priljubljeni, vendar v resničnem San Franciscu, obstaja tudi storitev za zagon pizze, ki se imenuje Pitagora. Trenutno je v beta, tako da ni na voljo v mestu, ampak za 20 dolarjev dobite izbiro iz treh vrst pite, vključno z vegetarijansko pico s praženim brokolijem, česnom, mozzarello in sir gorgonzola.

Najboljši: Portland, ME

sliko

Pizza v Mainu je pomenila grško pico, slog, kjer se skorja pečena v oljni ponvi (toda ni nujno, da je prelivena s feto in olivami). Toda pred kratkim je Portlandova pizzetna scena ponovno opredelila nekatere resnične gurmanske možnosti. Piti na Ottu so natovorjene z lokalnimi sestavinami v okusno bizarnih kombinacijah, kot so pire krompir, slanina in piščali iz kaše. Po vsej mestih je Micucci Foods populariziral sicilijansko “ploščo” pico, ki je zdaj vročena na več drugih mestih, vključno s Slab.

Najboljši: Providence, RI

Al Forno pizza

Al Forno / Facebook

Pizza v Providence pomeni pizza na žaru, ki jo kuhamo neposredno na rešetki, nato prevrnemo in prelijemo z omako in svežimi prelivi. Rezultat je super tanka skorja, ki je hrustljava in žvečljiva, nekoliko dimljena in popolnoma okusna. Izumil pokojni George Germon v mestu Al Forno v 80. letih prejšnjega stoletja se je ta slog razširil po drugih mestih, kot je Bacaro.

Najslabši: Philadelphia

Philadelphia Style Pizza

Pekarna Sarcone / Facebook

Philadelphia tomato pie ni naredil tega seznama, ker je slabo per se (to je pravzaprav precej okusno), ampak zato, ker to ni res pica. Razen če menite, da je sobna temperatura focaccia nadevana s piščančo paradižnikovo omako, boste razočarani. Vsaj čez reko v New Jerseyju dodajo sir v svojo različico paradižnika.

Najslabši: Chicago

pica

Chicago-style pizza je ljubezen ali pa sovražim situacijo za večino Američanov. Medtem ko bodo mnogi branili to debelo in gobo vrsto pite kot najboljše v državi, to je res bolj sira pečenka kot prava pica, saj je praktično nemogoče jesti z rokami. Če se znajdete v pizzi v Chicagu, se izognite glupi neredi globine jedi in si oglejte torto iz pizza v Chicago Pizza in Oven Grinder Co. Medtem ko imate tudi to jedo z vilicami in nožem, razmerje je veliko večje.

Najslabši: Detroit

Detroit pizza

preko Wikimedia Commons

Čeprav se zdi, da je to lahko prilagoditev sicilijanskih slogov, pizza v obliki piva v Detroitu dejansko dobi pravokotno obliko iz pladnja za industrijske dele, ki so jih prvotno pečene. Ta globoka jedilna pica ima skorjo, ki je tako lepa na v notranjosti in sežge na robovih, kjer se običajno uporablja orezni sir iz Wisconsina. Nato je rahlo sladka paradižnikova omaka na vrhu celotne gneče nered. In medtem, ko ne služijo prave pizze v stilu Detroit, so tam ustanovili Domino in Mali Caesar, kar ne pomaga pri ugledu picerije Motor City ali …

Najslabše: Quad Cities, Iowa / Illinois

Pizza from Iowa

preko Wikimedia Commons

Izvorno iz štirih držav na meji severozahodnega Illinoisa in jugovzhodne Iowe, Quad City-style pizza je določena s sladko težko skorjo, začinjeno paradižnikovo omako in prelivi pod sirem, ki se nato razrežejo v trakove s škarjami. Čeprav je gotovo edinstven, ima skorja nekaj navadne sladkosti, ki ni za vsakogar in pista puščave bo zagotovo postavila vprašanje, zakaj morajo biti prelivi pod vsemi sirom skriti. Tudi trakovi? V redu, vsi vemo, da je rezina najboljša metoda dostave pica v oči.

Najslabši: St. Louis, MO

pica

preko Wikimedia Commons

Pica v stilu St. Louis ima precej vsega, kar je proti njej. Prvič, njegova skorja je narejena brez kvasa, zato v bistvu okusi kot kreker. Potem pa je ta taborni kreker nadevan s predelanim sirem, imenovanim Provel, blagovno znamko mešanice provolona, ​​švicarskega in belega cheddarja, ki se uporablja namesto tradicionalne (in boljše) mozzarelle. [Ed note, nekateri Midwesterners v Delish so glavni ljubitelji Provela] In ravno tako kot drugi prestopniki v Midwestu, so pizza v St. Louisu narezana na kvadrate namesto rezin, kar je res samo češnja na vrhu tega groznega nereda, ki se muka kot pica.