pastrami sandwich on an old fashioned deli counter with a bell

Michael Marquand

Veliko se lahko naučite o kraju, ki temelji na tem, kar njeni prebivalci dajo na rezan kruh. V vseh 50 državah smo raziskovali podpisane sendviče, ki temeljijo na dolgoletni tradiciji, lokalno priljubljenih sestavinah in sendvičih trgovinah, ki so praktično dosegle status slavnega. Preverite, ali smo izbrali pravo države in prebrali druge priljubljene, tako da boste vedeli, kaj naj delajo na delisu in večerjah po vsej državi.

sliko

Flickr Creative Commons / Dan
Alabama: Pulled piščanec z belim omako

Prekajena piščanca postane oblečena z belim omako Alabama na osnovi majoneze v tem rezilu BBQ – ne potrkajte te kremaste omake, dokler ne preizkusite!

lososa sandwich

Aljaska: Salmon sendvič

Ali je dimljen ali žara, je alaskan losos v tem stanju izbirčen sendvič polnilo. Vse, kar potrebujete, je nekaj mayo, sveža solata in dober kruh.

sliko

Flickr Creative Commons / Kate Hopkins
Arizona: Sonoran Hot Dog

V redu, to ni točno sendvič, toda v tej jugozahodni državi je ena od najboljših stvari, ki jih dobite na rollu. Vroč pes se zavije v slanino, nato pa prelivi z fižolom iz pinta, čebulo na žaru, svežo čebulo, paradižnik, jalapeño omako, mayo in gorčico.

ocvrti bologna sandwich

Arkansas: Fried Bologna sendvič

V Arkansasu je bolonjska več kot meso deli Oskarja Meyerja. Ponavadi razrezane v 1-palčne debele rezine, je vroče od griddle s klasičnimi južnimi stranmi, kot so pinto fižol, kolar in koruza.

Slow-Cooker French Dip Beauty Dip

Jonathan Boulton
California: French Dip

Dve restavraciji v Los Angelesu še naprej trdita, kdo je najprej ustvaril francoski Dip, na srečo pa je bil zajeten sendvič s pečenim govejim mesom, prežvečen z melnym provolonom in služil s stranico jus za potapljanje, je naredil pot proti vzhodu.

sliko

Prispevki iz receptov Spice Kit
Colorado: Denver Sandwich

Diners po vsej državi imajo na svojih menijih zahodne ali Denverove omlete, ta sendvič pa postavi zajtrk, sestavljen iz jajc, obritega pršuta, cheddarja, čebule in paprike – med dvema rezinama žara na žaru.

clam roll

ZoomSpectrum
Connecticut: Fried Clam Roll

Za precej majhno državo, Connecticut se ponaša z veliko količino obale, zaradi česar je glavna destinacija za no-flaps morski sadeži, od katerih večina služi do sočne, ocvrte školjke, nekje na jastnem zvitku, ki se včasih nalepi na en kos masla toast.

Capriotti's The Bobbie

Facebook / Capriotti’s Sandwich Shop
Delaware: Bobbie

Capriotti’s, ki je bila ustanovljena v podružni trgovini v Wilmingtonu, je od takrat premaknila domačo bazo v Las Vegasu, vendar je njegov sendvič s podpisom ohranil slavo v Delawaru. To je praktično zahvalni dan na rolni – polnjeni s potegnjeno puransko, brusnično omako, polnjenjem in majonezo.

cubano sandwich

.
Florida: Cubano

Kubanske priseljenske skupnosti na Floridi se zahvaljujemo za širjenje tega ljubljenega sendviča. Chewy kubanski kruh je zamazan z rumenim gorčico, nato je premešan s pečenko, pršutom, švicarskim sirah in zrezki na kose na kose in pritisnjen na greznico.

pimento cheese sandwich

Gruzija: sendvič Pimento Cheese

Sir Pimento – mešanica majoneze, sira in pimentosa (kisle paprike) – je južna slaščica, ki je tako znana, da je zagotovljena posebna vloga na letnem Masters Golf Tournament v avgustu, GA.

sliko

Flickr Creative Commons / Radly J Phoenix
Havaji: Kalua svinjski sendvič

Havajci se ne zmešajo, ko gre za kuhanje. Celotni prašiči so tradicionalno kuhani Kalua-style v podzemnih pečeh, ki so za več ur prekrite z listi banan. Ta proces, poleg zvezdnih prelivov, kot so azijska slaščica in kimchee, pojasnjuje, zakaj so ti sendviči tako bombni.

Kikirikije Butter and Jelly Sandwich Fancy Lunch

Velikost
Idaho: PB & Huckleberry Jam

Idaho ima celotne festivale, osredotočene okoli huckleberries, ki služijo pite, palačinke in naprej polnjene z sočno sadje. Ko domačini sestavijo klasično PB & J, lahko stavite, da dosežejo kakovostno džemi, namesto jagodastega jellyja.

Italijanščina beef sandwich

Illinois: italijanska govedina

V čajnem auuu (ali, kot domačini rečejo, “omako”) je dovolj vonj tanko narezanega praženega govejega govejega mesa, da bi postal verjamen v Chicagoovem najljubšem sendviču. Goveje meso se nabira na italijanske zvitke in včasih se celotna stvar zgodi za zadnjo dip v jusu, preden se dokončate z začinjeno giardiniero ali parom s papriko.

sliko

Flickr Creative Commons / Carol VanHook
Indijana: svinjina Tenderloin sendvič

Če ste mislili, da se mora vsebina sendvič lepo ujemati med kruhom, to najljubša krši vsa pravila. Krušena, globoko ocvrta kozica svinjskega ledja je udarjena na pecivo in jo jedo s tipičnimi burgerji, kot so ketchup, gorčica, solata, čebula in kisle kumare.

sliko

Flickr Creative Commons / rayb777
Iowa: Loose Meso sendvič

Iowa’s Maid-Rite restavracijska veriga je naredila te neurejene številke (znane tudi kot konjiček sendvič) znane. To je pecivo, napolnjeno z mešanico neorganizirane mletega govejega mesa in sutéed čebule, vendar ga ne imenujete kot neokusen Joe – tukaj ni paradižnikove omake.

sliko

Flickr Creative Commons / Mike Willis
Kansas: Burnt konča sendvič

Če obiščete Kansas City, ne morete zapustiti brez da bi jedli na žaru, in če le naročite eno stvar, mora biti to. Izgoreli konci so hrustljavi končni kosi prekajenega drobtinca in ko se ti okusni nuggets dobijo sesekljani, bačeni z BBQ omako in napolni na pecivo ali narezani kruh, dobesedno nič boljšega.

sliko

Flickr Creative Commons / Phil Denton
Kentucky: Vroča rjava

Da, kje se nekje krije. Louisville-ov lojzni favorit je narejen s puranjem in slanino, zmleta z omako Mornay (Béchamel, ponavadi narejena s kombinacijo Gruyère, Emmental in bela cheddarja) in pražena do hrustljave in rjave okrog robov.

Original Muffuletta at Central Grocery Beauty

Rush Jagoe
Louisiana: Muffuletta

Navdihnjeni s sicilijanskimi sestavinami in izumljenimi v legendarni osrednji trgovini v New Orleansu, je ta sendvič ena od mestnih klasičnih jedi. Okroglo, sezamovo seme italijansko hlebec je velikodušno prepleteno z mešanimi hladnimi kosmi, kot so mortadela, šunka in salama, provolonski sir, oljčno olje in olivno olje.

jastog roll

Getty Images
Maine: Jastov val

Maine stoji kot največja regija, ki proizvaja jastog na svetu, zaradi česar je jastoga zaokrožena s čeveljom za državno sammico po izbiri. Tukaj se meso hladnega jastoga razburijo z mayo, taragonom in zeleno ali šopekom in služijo v vročem pasu v New Englandju s ploskim stranicami. Še bolje je, če so stranice masla in žara.

sliko

Flickr Creative Commons / Krista
Maryland: sendvič Crab Cake

Ne boste našli tone polnila v klasičnih pecivih sladoled v Marylandu. Blodno modro crabko in Panko krušne drobtine se zmešata z mešanico jajčeca, majoneze in začimb, s čimer se omoči okus crabov. Vrzite jo na pecivo z limonino klinjo in morda nekaj tartarjeve omake in dobro hodite.

fluffernutter

Massachusetts: Fluffernutter

Ali nisem vedel, da je bila v Sombervu, MA, leta 1917 izumljena žlička Marshmallow Fluff? No, zdaj razumete, zakaj se otroško zdravljenje s pražnjenjem in arašidovo maslo, ki se razširi na žvečilni beli kruh, ostaja najljubši v vesolju tako dolgo.

sliko

Facebook / Mike’s Famous Ham Place
Michigan: Ham Sandwich

Čeprav je pogosto zasenčena s pizzo v stilu Detroit ali s skladiščenim psom Coney, ima ponižen sendvič s šunko presenetljivo zgodovinsko držo na območju Detroita. Danes so delavci tovarne avtohtonih delavcev pogostili kosila na službenih sendvičih, sestavljenih iz glaziranega, hlebčenega šunka, kumarice in rumene gorčice na makovi.

sliko

Flickr Creative Commons / Eugene Kim
Minnesota: Walley Sandwich

Premakni se, Juicy Lucy. Minnesota, ljubljena riba v državi, Walley, lahko poseduje svoje. Fileti so praženi, ocvrti in servirani na mehkem rollu z zeleno solato, paradižnikom, čebulo in včasih z brusnico tangy omake.

Pljeskalica Shrimp Po' Boy at Parasol's

Rush Jagoe
Mississippi: kozica Po ‘Boy

Te velikanske številke – po kosilu tovarn in doktorjev – so pogosto označene kot New Orleans rezanih, vendar so številni tudi po Mississippi. Vljudno kozico vržemo v pikantno masleno česnovo omako in vroči v lahkem kruhu Leidenheimerja. Naročite jo “oblečeni” z zeleno solato, paradižnikom, kumaricami in mayo.

sliko

Flickr Creative Commons / Bill Keaggy
Missouri: Hot Salamski sendvič

Slaša z debelo rezino, ki je bila na voljo v podjetju Gioia v St. Louisu, je zunaj vsega, kar ste kupili v embalaži, embaliranem v supermarketu. Pepino meso je preprosto nadevano s sirom, zeleno solato in paradižnikom, vendar lahko še vedno spremeni vaše življenje.

sliko

Yelp / Jimmy A.
Montana: Svinjski sip sendvič

Nekdanje rudarsko mesto Butte, MT ima nekaj večjih znamenitosti, vendar je John’s original svinjska posoda Sandwich trgovina ena od njih. Tukaj je svinjski sirloin rahlo pražen, pretepen in globoko ocvrt, vroči na pecini z gorčico, mletjem in čebulo.

Reuben sandwich

Nebraska: Reuben

Zahvaljujoč polnjenju govejega mesa je Reuben postal po irskih tematskih menijih okoli St Patrika, vendar je bila kombinacija govejega mesa, švicarskega sira, kislega zrna in ruskega oblačila vroča na rži dejansko ustvarjena kot post-poker igra prigrizek v Omaha, NE.

sliko

Flickr Creative Commons / Andrew Mager
Nevada: Patty Melt

Las Vegasov hotel Golden Gate Hotel in casino sta bila rojstna hiša patty talta – sendvič s sirom na žaru z dodatkom burgerja in čebule na žaru. Kombinacija kruha in sira je odvisna od vas, vendar na kakršenkoli način, kako ste ga rezili, je okusno.

sliko

Flickr Creative Commons / Susanna Bolle
New Hampshire: sendvič pečenka

Za tem ni nobenega znanja ali resničnega razloga, ampak New Hampshire je nekako postal kraj za pečeno govedino. Delis in drugi sklepi, ki so specializirani za redke, tanko narezane meso, majhno državo (pogosto uporabljajo pico in morsko hrano), Stacks in Bentley pa sta resnična.

sliko

Flickr Creative Commons / Re: skupina
New Jersey: italijanski Hoagie

Italijanski sendvič trgovine so skoraj toliko kot rezana kot klasična rdeča omaka v New Jerseyju. Tanki trakovi soppressata, mortadella in več hladnih kosov se kombinirajo z mozzarello ali provolon, razrezano solato, rezan paradižnik in čebulo ter razmazovanje paprike in drugih začimb, da bi ustvarili popolno hagi.