Prvič, ko sem šel na Švedsko, sem pričakoval, da me bo navdušila naravna lepota, ki jo je razkrila zgodovina in privlačila mesne kroglice – in medtem ko me je pokrajina postavila v neskončen tok modrega neba in vode – to je bilo sladkarije ki me je resnično osvojila.

“Kako bi lahko nekdo potoval čez Atlantski ocean samo, da ga bodo navdušili sladkarije?” sprašujete se sami. Bilo je enostavno. Prvič, vsaka trgovina z živili ima hodnik ali tri, namenjene sladkarijam, in ob vseh potovalnih trgovinah nimam nič drugega kot tava po trgovinah z živili. Ljubitelji hrane, prosim, me podrli: Nič ne pravi počitnice kot sprehod po prehodu pet.

Švedski supermarketi imajo široko paleto lahkotnih vrečk za lažje prenašanje, toda tisto, kar sem našel zares navdušujoče, so bili milje na milje od zabojčkov za polnjenje s sladkorjem. Imajo lahko vsako vrsto švedskih bombonov, ki vam omogočajo, da ustvarite popolno mešanico sladkarij. Rudnik vsebuje čokolade, super-slan sladkor, gobe z okusom gume, gozdne jagode in gumijaste podgane. (Ne sprašuj.)

Tukaj je nekaj najboljših, s katerimi sem se srečal. K sreči, večina jih je na voljo v Amazoniji, tako da vam celo ne morete zapustiti celine, da bi dobili svoje.

živalski vrt candies

Katie Friedman

Te precej gumijaste opice so velikost mojega pinky nohta, vendar pa so žvečilni, kot vsi ven. Njihov okus spominja na češnje, toda ko ste jih končali z žvečenjem, ste pozabili, kakšen okus sta.

tutti frutti candy

Katie Friedman

Trdno na zunanji strani in mehko v sredini, vsak od teh sadežev v obliki slaščic ima okus, kot je sladokusna sladkarija, ki jo posnema. Vreča Tutti Frutti gumija lahko hitro, zato kupite dva.

gele hallon candies

Katie Friedman

Gelé ~ Hallons so gumdrops najslabše nočne more. To pravim zato, ker so te konične dobrine nepremagljivo bleščeče in prevlečene v sloju resno zadovoljevalnega sladkorja. Hranljiv in žvečen: Kaj ni ljubezen? Ampak ne samo, da bi radi pojedli peščico, ampak tudi z njimi bi se radi igrali – kar je IMHO, je izdelava sladkarije.

supersurt candy

Katie Friedman

Če imate radi sladko sladkarije, boste ljubili SupersurtAli super kislo-sladkarije, ki živijo do svoje ime. Vsaka plošča je tanka, vendar pa ima resen udarec. (Naš lasten direktor spletnega mesta je to komaj komaj ravnal.) Za razliko od drugih bonbonov, so teže bolj žvečljive, zato ste prisiljeni jedli celotno sladkarije v enem ugrizu (ne da se pritožujem).

gott and blandat

Katie Friedman

Gott & Blandat je klasična švedska mešana vreča, napolnjena s pastelnimi ribami (švedska riba do neobučenega očesa), rahlo slani sladoled in gozdne jagode. Kar se mene tiče, so gozdne jagode najboljše od kupa – držijo se svojih zob v “samo želim jesti deset več” način.

kepec

Katie Friedman

Dumle morda ni gumijast, vendar so vsekakor žvečljivi. Te bonbone so zajete v temni ali mlečni čokoladi, nato pa napolnjene s karamelom ali okusom s sladkorjem. Če bi jih lahko jedel za zajtrk, bi jaz, in morda bi.

Bilar candy

Katie Friedman

Bilar so najpomembnejši švedski sladkariji. Tam so vrečke Bilar povsod se obrnete. Če sem iskren, je težko oblikovati mnenje okoli teh bonbonov, ker jih nisem odraščal. Njihova rahlo gobasta tekstura in nenavadno zeliščni (bralni: milo) aromo je malo težko za ameriško paleto. To je reklo, ko dobiš okus za njih, vse kar hočeš je več.