sliko

Sveže na petah veganov peticije Starbucks za ponudbo mesa brez Pumpkin Spice Lattes, Chipotle sledi na lastno vegansko obljubo. Po mnenju Consumerist, dve leti po tem, ko je privrženec Chipotle javno objavil verigo Burrito na Twitterju, ker ni navedel slanine kot enega od sestavin v svojih pinto fižolih, je družba končno predstavila različico brez prašičev.

Več od slepote: Se vidimo pozneje, Soy! 23 Tofu-manj vegetarijanske jedi

Incident je socialne medije z nevihto, ko je bil Seth Porges osramotil, da je izvedel, da je Chipotle fižol, ki ga je že več let jedel, pripravljeni s slanino. Porges je bil vznemirjen, da Chipotle ne bi mogel razkriti, kaj je naredilo fižol tako okusen. Porges, samoproklicni ne-svinjski jedec, je objavil na Cvrkutati, da se je počutil slabo po učenju šokantne novice. In njegovi tweeti niso pali na gluha ušesa. CEO Chipotle Steve Ellis je dejansko poklical Porges, da bi se opravičil in razložil težavo. Trajalo je nekaj mesecev, da je podjetje spremenilo menije na vseh svojih lokacijah, da bi odražalo svinjsko sestavino v fižolih Pinto.

Potrošnik zdaj poroča, da so bili na nekaterih lokacijah nameščeni znaki, ki pojasnjujejo Chipotlovo potezo, da bi izločila svinjsko meso iz fižola. Bralec potrošnikov je fotografiral (pameten) znak v lokalnem oupostu, ki se glasi: “Ustvarili smo nov recept iz pinto fižola, ki ne uporablja več slanine, ampak je še vedno tako slasten. Torej, vegetarijanci, vegani in slanina, veselite se. Omnivore, uživajte v njih, kot bi običajno. “

Več od žganja: Chipotle postane prva ameriška veriga za označevanje gensko spremenjenih organizmov

Tim je potrošniku povedal, da ne more zaznati nobene razlike v različici brez mesa. Potrošnik je s Chipotlom potrdil tudi, da ta potez ni le izolirana. Predstavnik za potrošnike je povedal Consumeristu: “Mi smo postopoma uvajali v nov recept za pinto fižol po vsej državi. Pri testiranju nekaterih receptov preprosto nisva mislila, da je slanina dodana ničesar, in sicer z odstranjevanjem pinto fižola vegetarijansko. ” Za zdaj spletno mesto družbe še vedno vsebuje slanine v sestavinah, vendar pričakujemo, da se bo v prihodnjih mesecih spremenilo.

Ali vas navdušuje novi vegetarijanski fižol pri Chipotle? Ali ste razočarani zaradi spremembe?

Poiščite odlično vsebino hrane na Delishu:


Poiščite popoln recept z naše strani
Izvedite najnovejše novice o hrani
Pridobite knjigo receptov, da shranite svoje najljubše jedi
Prijavite se za naše brezplačne glasila
Preverite nas na Facebook, Pinterest in Twitter