Počitniška hrana po številu

sliko

Pen Waggener / Flickr

Počitnice veljajo za čas za razvajanje. Govorice letijo, da povprečni Američani dobi okoli deset funtov med decembrskimi svečanosti, vendar poraba hrane za božič le tretje mesto, za zahvalni dan in Super Bowl v nedeljo. Medtem ko je povprečna poraba kalorij na osebo na povprečen dan običajno med 2.000 in 2.500, eno Božični obrok lahko tehta na 3.000 kalorij – ne vključuje drugih živil, ki jih je ta dan pojedel.

Savory jedi
• Po podatkih ameriške ameriške dolarske ameriške zvezne države (ZDA) se v ZDA povečuje več kot 244 milijonov puranov, pri čemer se 22 milijonov ptic prikazuje na božičnih mizah po vsej državi.

• Na 46 milijonov različnih počitniških zabav so uničeni 7,3 milijarde kozic.

Več od Delish: Party Starters – 16 Recepti za predjed

Holiday Candy
• Candy palice so božična staple in v povprečju se vsako leto proizvede 1,76 milijarde prazničnih minty rdečih in belih palic. To je dovolj sladkarije, da potujejo razdaljo med Santa Claus, Indiana in North Pole, Arkansas, in nazaj 32 krat. Pri 110 kalorijah na 1oz sladkarije, to je 193,6 milijarde kalorij vredno.

• Druga božična najljubša je čokoladni Božiček. Američani odjemajo 19 milijonov okusnih sv. Nicks vsako počitniško sezono.

Fruitcake
• Čeprav statistični podatki o porabi sadnih piščancev niso na splošno dostopni, je ena anketa ugotovila, da jih 38% ljudi namesto da bi jih prehranjevalo. Ker sadne peciva trajajo 60-90 dni brez hladilnika, je to celota torte, ki se prenaša od doma do doma.

Več iz žganja: Božični piškotki – recepti, Pro nasveti in še več

Eggnog

• To kremasto pijačo z okusom muškatnega oreščka dobi svoj čas samo v središču supermarketa pred in po zahvalnosti in nato še v nekaj tednih pred božičem in po njem. Povprečno 122 kilogramov stvari (brez alkoholnih dodatkov) se zmanjšuje vsako leto, kar znaša približno pol skodelice na osebo.

Ostanki
• Statistični podatki kažejo, da so počitniške obroke najbolje pojedli v noči – 400.000 Američanov se vsako leto zboli iz božičnih ostankov.

Kakšne so tradicionalne praznične jedi v hiši vaše družine?

Sorodni videoposnetki: preprosta, a impresivna 3-sestavna počitniška predjed