Te nedeljske družine po vsej državi se bodo zbrale skupaj. Otroci bodo iskali jajca, ki vsebujejo čokoladna jajca, ki jih skrivajo kunci s košaro, odrasli pa bodo vroči na vročih križih, vsi pa se bodo združili za obrok s šunko ali jagnjetino. V kateri koli drugi nedelji se to lahko zdi čudno. Toda na Velikonočni so vse te stvari povsem ustrezne in spodbujane. Ampak zakaj?

Velikonočni Edibles

Jagnje

Čeprav v priljubljenosti ne smejo segati čokoladnih jajc, je jagnjetina najbolj tradicionalna velikonočna jed. Po Oxford Companion to Food, njegov pomen temelji na krščanstvu in paganizmu, ko velikonočni praznik ni obstajal, vendar je praznovanje spomladanskega enakonočelja. V krščanski teologiji jagnje simbolizira Jezusovo samo-žrtvovanje kot “Jagnje Božje”. Toda koncept žrtvene jagnjetine datira v paganski čas, ko jagnjetina simbolizira pomlad, saj je bilo to, ko so bile jagne pripravljene na zakol.

sliko

Con Poulos

Pražena noga Jagnjeta

Ham

Še bolj dostopno meso od jagnjeta v Ameriki je šunka postala velikonočni obrok, ki je bil v zgodnji zgodovini ameriške velike zgodovine. To ni bolelo, da se je v preteklih dneh, meso pozdravilo v jeseni in pripravljeno za jesti spomladi, tako da so jih kot odlično post-posteljno zdravljenje. Ham je bil sprejet tudi kot meso maskota, ki so jo izvedli prvi kristjani, glede na FoodTimeline.org.

To tender ham dish is easy to make — it uses only five ingredients. <strong>Recept:</strong> Ananas-Glazirani Ham “title =” Ananas-Glazirane Ham ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f93d0305e6f_-_pineapple-glazed-ham-th2.jpg?resize=480:*”<br/>/></picture></div></div></div><p class=

Ananas-Glazirani Ham

Jajca

Te dni ne bi bilo veliko noč brez jajc. Ne glede na to, ali so plastične in skrite v grmovju, pokrivajo in so izdelane iz čokolade ali kuhane v tradicionalnem slogu, so jajca končni simbol sekularne velikonočne (razen tega zajca s košaro). Jajca se pridružijo jagnjetini, ki je simbol pomladi in preporoda. Toda jajca imajo tudi krščansko povezavo. Po katoliški enciklopediji je bila v zgodnjem krščanstvu jajca ena od prepovedanih predmetov, ki jih je bilo treba jesti med Lentom. Torej so bili ena izmed prvih stvari, ki so jih porabili ob praznovanju konca Lenta. Jajca so tudi simbolizirali ponovnega rojstva človeštva z Jezusovo samo-žrtvovanjem.

<str>Hrustljava slanina dodaja slan krč in sesekljan pimientos dodaja rahlo sladko v to klasično devil jajčni recept.</p><p><b>Recept: </b><b>Down-Home Deviled Jajca</b></p><p>“title =” Razdvojena jajca z dolgim ​​domom ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f93a4eed6d4_-_down-home-deviled-eggs-th2.jpg?resize=480:*”<br/>/></picture></div></div><div class= Scott in Zoë

Down-Home Deviled Jajca

Hot Cross Buns

Časovna ponudba za hrano A-Z hrane in pijače da “se zdi, da je praksa jedenja posebnih malih piškot v času spomladanskega festivala vsaj do starodavnih Grkov”. Vroči križanci so posebna velikonočna posebnost, predvsem zato, ker imajo križanje pri mrazovanju, ki simbolizirajo, seveda, krščanstvo in križ, na katerem je umrl Jezus. BBC piše, da bo delitev ene od teh peciva s prijateljem v Good Fridayu utrdila prijateljstvo. Po Oxford Companion to Food je kruh pogost in starodaven predmet žrtvovanja. Egipčani so ponujali majhne pecivo, označene z simboli bogov, Grki in Rimljani pa so imeli podobne prakse. Saksonci so pojedli buns, ki so počastili boginjo svetlobe, Eostre. Sliši se dobro? To je izvor besede Velikonočni.

To seasonal British specialty, known for its raisins, candied citrus peel, and crosses of sweet white icing, has long delighted families come Easter morning.

Alan Richardson

Hot Cross Buns

Katera so vaša najljubša velikonočna živila in kaj je na vašem meniju za ta vikend?