Medtem ko je beli krompir eden glavnih vrst zahodne prehrane, so žal ne velja za paleo. (Cue joče v škatli francoskega krompirja.) Čeprav obstaja srebrna podloga! Obstaja veliko drugih okusnih veggies, ki smo jih našli, so popolna stojala za spuds.

Preden se lotimo zamenjave krompirja, se sprijaznimo z zakaj. Krompir je super škroben in zelo visok v ogljikovih hidratih. Carbs = Paleo Enemy No. 1. Drugič, krompir je zelo malo beljakovin in vlaknin, dva najpomembnejša dejavnika v zdravi in ​​uspešni paleo prehrani. Da bi vse skupaj dosegli, ima bele krompir zelo malo vitaminov in mineralov. V tej kategoriji so sladki krompir zmagovalci, čeprav dejansko vsebujejo enako količino ogljikovih hidratov.

Če ste ljubitelj krompirja, kot sem jaz, so lahko njihovi izzivi glavni izziv. Nikoli se ne bojite! Imamo tone receptov, ki nadomeščajo spužve z veliko bolj zdravimi možnostmi.

Žganje krompirja? Poskusite te korenčke za velikost. So sladki, slani in malo pikantni. Seznanjeni s chipotle mayo, so super zadovoljstvo in v bistvu brez krivde.

sliko

Jonathan Boulton

Manjka vaš najljubši zajtrk? Zamenjajte naš domači krompirček za cvetačo ali brstični ohrovt! Vem, da zveni noro, vendar sta oba veggija odlična stojala in prav tako hvaležna kot vaš povprečni zajtrk z zajtrkom.

Nizka Carb Breakfast Hash

Chelsea Lupkin

Tukaj v Delishu smo veliki oboževalci razbitega krompirja. Oba kremna na notranji strani in hrustljava na zunanji strani, sta zelo neustavljiva. Ali ste vedeli, da se enaka tehnika lahko uporablja za veggije? Nekateri od mojih favnov vključujejo razbitih brstičastih kalčkov in razbil brokoli. Krivca, pojdi!

sliko

Charlie Gillette

Torej, naslednjič, ko se znajdete sanjarjenja o potopni glavi najprej v morje hrustljavega pomfrita, se spomnite: Delish ima hrbet. Zdravo, prigrizek brez krompirja je v vaši prihodnosti, in zraven sva tam.

Sledite Delish na Instagramu.