Nekaj ​​let nazaj sem prišel na kozjega sira, tako transcendenten in presenetljiv, da je spremenil moj koncept, kaj je kozji sir, vraga, spremenil mojo idejo o siru, obdobje! Humboldt Fog, ki praznuje 25 let zrelega in razburljivega življenja, je bil ta poseben sir, zaradi katerega sem se ustavil in obrnil smer vsakič, ko sem ga opazil v meniju, da ga vključim v kar sem naročil. To je popustljivo, kremno in gotovo ni siromašen sir (pri približno 25 funtov), ​​ampak resnično vreden vsakega penija, ker je manj košček sira in bolj izkustveni dogodek.

Cypress Grove, ustvarjalci iskanih in slavni sir Humboldt Fog, so nedavno rodili še en kozji sir z imenom Tartuf Tremor. Z imenom, kot je Tartuf Tremor, ga bodisi postavite v nekakšen nehoten napad gob ali pa preprosto potrebujete življenje do svojega imena kot enega resnično bogatega in spektakularnega sira. Na srečo je to zadnja, saj še nisem šla v glive, ko sem odložil precejšen klin iz sira.

sliko

Tartuf Tremor, obložen v kolobarju alabastera (podobno kot njegova starejša Humboldtova megla), je bogato svež in gost, kozji sir, ki je okusen s črnimi tartufi. Za razliko od toliko živil, ki so okusne s tartufi, Truffle Tremor ne odlikuje ogromno olje tartufov; namesto tega se prosto giblje z italijanskimi črnimi tartufi in mu daje poseben, a ne brezplačen zemeljski lik tartufa. Sir je samozavesten, tangasten in nepričakovano puhast, z različnimi stopnjami v okusu in skladnosti, ko se pot od zunaj do središča. Za primerjavo, ta sir je vsekakor prijeten in vzvišen kot Humboldt Fog.

V idealnem primeru želite najprej doživeti tremor v tartufu v njegovi preprostosti in razmeroma nepotrebnem. Imel sem ga (sobno temperaturo), narezan na svežem kruhu, skupaj z nekaj hruškicami (najbolj odličen). Toda tudi to se je izkazalo za presenetljivo okusno s svežimi testeninami, zmešano v polento in se raztopilo v sendviču Panini skupaj s praženimi papriko in paradižniki.

Truffle Tremor je na voljo na trgih Wegman, Bristol Farms, Shop Rite, Safeway in Whole Foods za približno 25 dolarjev na funt (cene se bodo razlikovale).