Če obstaja ena hrana, ki prihaja v mislih, ko večina Američanov misli na kitajsko hrano, je oranžno piščanec. Vseprisotna piščančja jed je že več desetletij, večinoma delno na Panda Express.

Nekdanji izvršni kuhar Andy Kao je dejal, da je leta 1987 ustvaril posodo za Pando, ob odprtju lokacije na Havajih. Ta teden je Panda Express praznoval 30. rojstni dan elementa menija, ki ga imenujejo “garderobi”, in kuhar Jimmy Wang, direktor kulinarične inovacije v Panda Expressu, je zagotovil, da Delish ne bo kmalu zapustil menija.

“Kot kuhar, si vsi prizadevamo, da najboljše postavimo najboljše,” pojasnjuje Wang. “Toda v treh letih, ko sem bila s podjetjem, se zdi, da vse, kar sem delal, ne more premagati naše oranžne piščanca.”

Več kot 50 odstotkov naročil vključuje oranžno piščanec, pravi restavracija. Verjetno bi lahko uganili najvišji red na splošno – polovico mesa, pol ocvrtega riža in oranžne piščanca.

sliko

Panda Express

Panda Express vsako leto proda presenetljivo 70 milijonov funtov pomarančne piščancev, pri čemer vodi Zahodno obalo.

“Nekaj ​​o pomarančni piščanci je resnično sijajoče z njimi,” pravi Wang za stranke iz West Coasta. To ni povsem slučajno – veriga se je začela v Kaliforniji, chef Kao pa iskal posodo, ki je “resnično govorila o Pandi, ker je prvotno iz Kalifornije”, pravi Wang. Ker Kalifornija letno proizvede 1 milijardo dolarjev citrusov, je uporaba oranžnega okusa naraven.

Piščanec je narejen iz temnega mesa, ki je rahlo pretepen in nato ocvrt. Preden smo ustvarili oranžno piščanco, kot smo to vedeli, so restavracije Panda Express na Havajih služile podobno jed s kostnim mesom. Podjetje Kao in Panda Express Andrew Cherng sta se odločila, da želita nekaj bolj priročnega, zato so izgubili kosti in se obrnili na ocvrto piščanco.

sliko
Chef Jimmy Wang
Panda Express

“Kdo ne mara ocvrtega piščanca?” Wang opozarja. “Sam ocvrta piščanec je že vsakodnevno udobje … tam je to sprejetje. Na splošno mislim, da je raven udobja vedno številka ena.”

Seveda pa je značilen dejavnik za Pandinovo oranžno piščanco omaka. Wang pravi, da je omaka kombinacija sladkih, kiselih in okusnih okusnih okusov, zaradi katerih se izstopa. Recept vključuje rjavi sladkor, kis, sojino omako, ingver in zdrobljen čil, da bi ga malo udaril, ne da bi ga začinili. Da bi dobili svež oranžni okus, uporabljajo olja iz lupine citrusov.

V preteklih letih so kuharji Panda Express igrali s količino česna in ingverja, vendar na splošno recept za “ostane približno isti parameter”, pravi Wang, in to je zagotovo tukaj, da ostanete.

POVEZANI VIDEO:

Sledite Delish naprej Instagram.

Prenesi šaljivo app.