Škatla makaroni in sir je ena od tistih otroških živil, ki so prestala test časa. Kljub dejstvu, da so se daleč trendierje možnosti za hitre in prijetne jedi pojavile že od slavne večerje Kraft, ki je bila uvedena pred 80 leti, mislim, da je varno reči, da bi dober del ameriških odraslih izrazil široko oko, biča škatle kot zdravilo. Toda vprašanje v roki ni, ali je škatla z mac in sirom okusna. Daleč bolj polarizirajoče, je vprašanje, katera sorta ima okus boljše: rezanci ali oblike s komolci?

sliko

Čeprav so generični cevki podobni rezanci originalna klasična možnost, mi je bilo vedno jasno, da so oblike veliko boljše – čutim, da je moja dolžnost, kot 90-letni otrok, da kupim škatlico oblačkov SpongeBob SquarePants, če jih kdaj vidim v trgovini z živili. Nikoli nisem res veliko razmišljal o tem, ali se je večina mačka-ljubiteljev počutila enako, vendar sem se pred kratkim odločil, da izvedem nekaj kopalcev, da bi ugotovil. Precej na moje presenečenje, to ni bilo čudno temo, kot je bilo pričakovano – hitro iskanje po Cvrkutati je pokazalo, da gre za vročo razpravljano vprašanje, ki redno obravnava razpravo na internetu.

In predanost razglasitvi zmagovalca se ne konča. Utica College objavil članek o razpravi nekaj let nazaj, temo so razpravljali na forumih za kuhanje in tam je celo skupina Facebook, ki je bila namenjena vzroku, pri katerem je bilo zbranih skoraj 600 nemirnih privržencev. Čeprav še nisem naletel na znanstveno študijo, ki je bila opravljena na tem področju, imam nekaj svojih lastnih grozenj. Tukaj je razlog, zakaj so mac in sire oblike držijo toliko srca.

mac and cheese kid

1. Imajo več teksture.

Vedno sem bil pripravljen na žvečilni faktor, ki prihaja z oblikami mac in sira. Za razliko od prvotnih rezancev, ki se lahko spremenijo v kašasto nered, potem ko oblikujejo svoje oblike, imajo obliko trdno strukturo. Moja ugibanja je, da zaradi načina, kako so narejeni, se center testenin ne stika z zunanjostjo enakomerno in vas prijetno prikrije.

Oglejte si to objavo v Instagramu

#repost iz @pinkartichokecards “Organiziranje moje hrane, preden jo pojedam.” #KraftStarWarsLove

Objava, ki jo je delil Kraft Mac & Cheese (@kraft_macandcheese)

2. Naredijo boljšo omako.

Zaradi nekega razloga mešanje masla, mleka in sira v prahu z oblikovanimi testeninami daje nekoliko debelejše in sijajnejšo omako, ki se drži rezancev bolje od prvotne sorte. Čeprav tega ne morem dokazati, razliko v sirevi omaki pripisujem dejstvu, da je v obliki testenin v notranjosti cevi manjša površina rezance. Po drugi strani pa bi lahko med testiranjem še več škroba v testeninasti vodi, kar je povzročilo kremnejši končni rezultat.

Oglejte si to objavo v Instagramu

Naj bo sir z vami

Objava, ki jo delijo tatasandtacos (@tatasandtacos)

3. Imajo več sira.

Vsi ti kavlji in čepi, ki skupaj predstavljajo srčkan Minion ali (rahlo neroden videz) Darth Vader, so ključni, ko gre za čudovito oranžno omako sira. Vse dodatne luknje v rezanci vam pomagajo dobiti čim več sira v vsakem ugrizu, da zagotovite, da se ne izgubi.

Oglejte si to objavo v Instagramu

Ljubitelji, kot ste vi, ki nas držijo sirastih. Hvala za skupno rabo, @mara_catherine. #repost #KraftStarWarsLove # ❤️

Objava, ki jo je delil Kraft Mac & Cheese (@kraft_macandcheese)

4. Ponovno se počutijo kot otroci.

Če ste še vedno prepričani, da je zaznana razlika v okusu samo vaša miselna igra, se zatekajo k nostalgiji, da bi razložili ta glava. Morda se spominjate, kako si žlico žličke rezancev, kot sta Scooby-Doo ali kornjača Ninja, živi v toplem mehkem delu vašega srca. Stare navade trpejo trdo, in resnično ni sramu pri nekaj ljubečem, ker vam pove vaš notranji petletni starček.

Sledite Delish naprej Instagram.

Prenesi šaljivo app.