sliko

Naravne lastnosti v čajnih listih pomenijo, da so čajne vrečke čudovite zunaj vašega vrha, saj so v njem. Ne iztrebite vrečk, ki ste jih uporabili, ali neuporabljenih čajev; Namesto tega jih nameravate delati! Evo kako.

sliko

Odpravite vonj po funky hladilnikih

Običajno se lahko obrnete na soda za peko, da deodorizirate hladilnik, čaj pa lahko dejansko opravi enako delo. Odprto posodo napolnite z nekaj uporabljenimi vrečkami za čaj, jo postavite v hladilnik in ta zabaven vonj se bo hitro odšel..

sliko

Reševalna posoda iz rjavega stekla

Vreče črnega čaja lahko dejansko ohranjajo rjo od oblikovanja na lončkih in posodah, zahvaljujoč taninam, ki preprečujejo oksidacijo kovin. Po vsakem pranju preprosto drgnite vlažno, uporabljeno vrečko za čaj na površini kuhinjskega pripomočka in dobro je iti.

sliko

Predlagaj svoje najljubše meso

Enaki tanini v čaju, ki preprečujejo rjo, prav tako postanejo popoln razkuževalec mesa, še posebej, če so vaši odrezki marinirani v črnem čaju, kot Liptonov angleški zajtrk. Za najboljše rezultate napolnite močno serijo črnega čaja, čez noč premešajte meso po svoji izbiri, jo pečite ali jo popite na žaru.

sliko

Odstranite zaspane oči

Čaj je znan tudi po svojih adstrigentnih lastnostih: povzroči, da se koža sklene. Nedeljski straši so vkrcali tvoje oči z omotico, da pridejo v ponedeljek? Na vsakem zaprtem očesu počakajte eno toplo, mokro česalo za 20 minut, da se obrnete na oteklino.

sliko

Globoko očistite preprogo

Ko se dobro sesanje še vedno ne znebi nadležnega smrdljivega preprogo, posujte vsebino uporabljenih, posušenih čajnih vrečk nad njimi (mokri listi lahko madež). Naj sedi za 15 do 20 minut in nato seseklja ostanek. Vonj bo izginil, in če bi uporabili aromatiziran čaj, vam bo ostalo svež, prefinjen vonj.

sliko

Osvežite predale in avto

Za predalke s svežimi predalčki postavite vrečko s suhim čajem, da dodate nežni vonj. Za to poskusite zeliščne, cvetlične ali sadne čaje, kot Lipton’s Peach Mango Tea. Enako velja za vaš avto, kjer lahko obešate čajne vrečke iz vzvratnega ogledala, ker veste, da je borov gozd star nekaj let.

sliko

Izrežite mast

Če imate umazano polno mastnih jedi, se ne bojite: Teabags lahko znatno zmanjša čas čiščenja. Napolnite to korito s toplo vodo, dodajte dve ali tri rabljene čevlje in pustite, da se nered sedi čez noč. Naslednje jutro bo čiščenje veliko lažje.

sliko

Vbrizgajte okus v hrano

Pro kuhanje kramp: Pomislite na svoje lonce kot ogromne vrčkov. Čajne vrečke lahko dodajajo zapletene okuse vsem vrstam testenin in zrn s preprosto potopitvijo v vodo, ko kuhate. Poskusite dodati zeleni čaj, kot Liptonov Zeleni čajček Matcha, na skodino testenine za zemeljski, toasten okus.

sliko

Daj tepih svojega psa TLC

V zimskih mrtvih lahko snežne soli na tleh zunaj poškodujejo vaše mladičke. Pes lahko poskuša razbremeniti nelagodje z žvečenjem na nogah, vendar mu pomagati na boljši način: držite vlažno čajno vrečko na blazinice njegovih tacov dvakrat na dan v eni minuti. Zdravilne lastnosti v listih pomagajo koži (vseh vrst) regenerirajo.

sliko

Smrdeč razdraženo kožo

Čaj lahko reši kožo iz vseh vrst kožnih težav, kot so opekline, podplutbe, odrezane ustnice, opekline in celo izpuščaji, ker njeni tanini in polifenoli pomagajo zožiti krvne žile, zmanjšati otekline in pospešiti zdravljenje. Za to boste najprej želeli uporabiti vreče črnega čaja. Za modrice, pet minut držite mokro čebulo proti prizadetemu območju. Za poškodovane ustnice, opekline in opekline britev preprosto držite mokro teabag proti razdraženim območjem. Če imate veliko sončno opekline, jo pomirite z dodatkom 10 vrečk za čaj v toplo kopel.