Vse se je začelo na severovzhodu, a Dunkin ‘Donuts je blizu svetovne dominacije, zahvaljujoč svojim zasvojenim krofom in kreativnim okusom kave. Ta veriga je postala a.m. ikona in je zdaj del več kot 5 milijonov ljudi vsakodnevni jutranji ritual. In medtem ko se boste morda zavedali DD superfan, obstaja veliko manj znanih dejstev, skritih za vročo rožnato in oranžno logotip.

1. Prvotno je bil znan kot “Odprti kotliček.”

Nismo povsem prepričani, kaj točno tistemu, za katerega je ustanovitelj Bill Rosenberg hodil z njegovim prvotnim imenom za Dunkinove krofne leta 1948, a njegova krofna Quincy, MA krof je očitno izostala test časa.

2. Obstaja več kot 11.500 lokacij.

To pomeni, da podjetje vsako leto proda več kot 1,8 milijarde skodelic vroče in ledene kave v 40 državah – v krajih, kot so Aruba, Nemčija, Indija, Nova Zelandija, Španija, Tajska, Združeno kraljestvo in Čile. Na povprečni dan, DD služi več kot 5 milijonom strankam po vsem svetu.

sliko

Facebook / Dunkin ‘Donuts

3. Vsi vaši najljubši predmeti so prispeli v 90. letih.

Dejansko desetletje za Dunksa je devetdeseta leta prinesla blagovno znamko, kar je verjetno najboljše postavke v meniju vseh časov, vključno z lešnikom in francosko vanilijsko kavo leta 1995, sveže pečenimi vrečki v letu 1996 in Coffee Coolatta s pijačami v letu 1997. Iskreno, kako so bili ljudje pred tem?

sliko

Twitter / Dunkin ‘Donuts

4. DD bo prinesel pravico do vaših vrat.

Če ste na pravi lokaciji, to je. Po uspešni preizkusni vožnji v Portland, ME in Dallas, TX, je blagovna znamka podaljšala svojo storitev dostave – preko nove aplikacije za naročanje na poti v Atlanta, Chicago, Los Angeles in Washington, DC. v delih.

sliko

Twitter / Dunkin ‘Donuts

5. Dneva je bila daljša od katere koli druge vodilne verige.

Z več kot 65 leti pod pasom ima DD veliko zgodovino pod pasom. Kateri je več kot verjetno koristen pri boju znanih konkurentov. (Pogled na tebe, Starbucks.)

sliko

Twitter / Dunkin ‘Donuts

6. Kava je zagotovo sveža.

Če se ne uporablja v 18 minutah, je kava Dunkin ‘Donuts zavržena in nova sveča se sveže pripravi. Torej vam ni treba skrbeti, da bi dobili previdno skodelico. Kdaj.

sliko
giphy

7. Program zvestobe * dejansko * varčuje z denarjem.

Z DD Perksi vsak dolar stoji za pet točk, kar pomeni, da morate porabiti samo 40 $, preden boste sprostili prosti čas. (Primerjaj to z novim programom nagrajevanja Starbucksa, ki zahteva, da porabite 62,50 dolarja, preden zaslužite brezplačno pijačo.) Plus, pogosto so lahko priložnosti za pridobitev bonusov in dvojnih točk, kot vsakič, ko kupite zajtrk sendvič med tednom obdobje.

8. Dunkin ‘Donuts je ustvaril lasten hibrid kromantov.

Ko se je nahajala stran iz pekličnega kuharja Dominique Ansel, je kava začela pekočo sladko poslopje, ki je pol kromanto in polovično kremno krof. In potem je popolnoma potekal z idejo, dodal je polnjenje, jagodasto smetano in celo Snickerdoodle.

sliko
Dunkin Donuts

9. Njene mednarodne specialitete so čudovito okusne.

Od pistacije mraza do svinjskega nosa do polnjenja pandana do pudinga manga, ponudba DD, ki je na voljo po vsem svetu, so nekateri najboljši krofi, ki smo jih kdaj videli. Torej, kolikor se zdi, da se v Dunkin Donuts, medtem ko ste v tujini, v nasprotnem primeru intuitivno, v resnici resnično odlična ideja, da poskusite lokalne dobrote v obliki krofka.

sliko

Dunkin ‘krofi

10. Novi meni je sanje slonove ljubimke.

Po tem, ko je kruh zelo iskan, je kava veriga odločila, da v svoj celodnevni zajtrk dodaja več slanih in slanih izdelkov, vključno s sendvičem za zajtrk s črnim pepelom, in še eno s klobaso iz (ja, ti uganil jo je) več slanine.

11. Njeni praznični pokali so * vedno praznični.

Po kontroverzni rdeči luknji v preteklem letu je bil bolj socialistični medijski mediji, bolj kot kdajkoli prej je bilo očitno, da so Dunkin ‘Donuts skoraj vedno v stiku s svojimi strankami. S ponudbo svečane izdaje vencev je kava veriga prinesla skodelico z odličnim časovnim obdobjem, da bi se obrnila proti navadni ruby ​​verziji Starbucksa.

sliko
Twitter / Dunkin ‘Donuts

12. Vaša lokacija vas lahko previsoka.

Nič še ne moremo povedati, vendar nerešena tožba trdi, da so se nekateri franšizalci ukvarjali z dodatnimi 7 odstotki na predmete, kot so mleta kava in voda. To je prišlo kot skupen šok podjetjem, ki je izrazil zaskrbljenost in obljubil, da bo čim prej preiskal in odpravil stanje.

sliko

13. Makijato pomeni, da bo v prihodnosti več espresa.

Po začetku eksotičnega sondirnega macchiato-ki se ponaša z dvojnim ekspresom – v septembru je podjetje, znano po osnovnih kapalnih kavah in krofnih kvotah, obljubilo, da razširi espresso ponudbe. Čeprav smo še vedno videli to drzno pečenje v središču pozornosti, imamo občutek, da bo kmalu prišel. In bi lahko nadaljeval s kavo za hladno pivo, kot je dejal Jeff Miller, izvršni kuhar Dunkin ‘Donuts, ki je dejal, da ga že pijejo in mešajo približno pet let.

sliko

Rheanna O’Neil Bellomo

13. Ustvaril je sendvič z zajtrkom za kruh.

Da, prebrala si to pravico. Ko ne morete izbrati med slastnim ali sladkim zajtrkom, vam Dunkin pokriva. Po rezanju navadnega glaziranega krofa na pol, se sendvič preliva z ocvrtim jajcem in prekajeno slanino. Ker je vse bolje z slanino, tudi z novim zajtrkom burrito, ki je bil očitno zasnovan tako, da je vzel Taco Bell.

Zastekljena Donut Breakfast Sandwich
Dunkin ‘krofi

14. Na Dunksu lahko naročite svojo kavo več kot 15.000 načinov.

Z okusi, kot so cimet, kokos, malina, moka, borovnica, opečen mandelj in zdaj pistacije-plus sirupi, kot so čokolada in karamel, možnosti izgledajo neskončne. Torej bi se verjetno zabavali s tem, ko boste naslednjič, ko boste tam.

PIN za poznejšo:

sliko

Sledite Delish naprej Instagram.