Ramen

ramen

Flickr Creative Commons / David Pursehouse

Natrijeve embalirne opeke niso le priljubljene pri študentih – ramen je praktično oblika valute v zaporu. Nekateri bodo celo prodali svoje redne pladnje za hrano za druge obsojence v zameno za to zavidljivo pošiljko. Všeč jim je zaradi istih razlogov, ki jih vsi delamo – to je super poceni in polno okusa – vendar bi rekli, da večina niste poskusili ramen v svoji najbolj inventivni obliki:.

Krompirjev čips

Lay's Greek Tzatziki Chips

Candace Braun Davison

Med rednimi obroki so le-ti pomanjkljivi, kar pomeni, da se v zaporih resno poiščejo prigrizki. Doritos, Cheetos in drugi žetoni so priljubljeni, toda resnično vroče blago je vreča za različne vrste “The Whole Shabang”. Očitno imajo okus, kot so žar, sol in kis in bolj klasični okusi, ki so vsi zviti v eno – mi je všeč zvok tega.

Margarin

margarin

Getty Images

Zapori morajo dnevno zagotavljati zadostno število kalorij za zapornike (čeprav številne študije kažejo, da se to vedno ne zgodi), in eden od načinov, kako doseči štetje po nizki ceni, je uničiti nekaj pepelov margarine vsak pladenj za kavarno. Včasih ni nobenega kruha, ki bi ga lahko okužil, toda z obroki, ki jih včasih postrežejo samo dvakrat na dan, zaporniki najdejo pot do maslačenja za dodatno energijo.

Pickles

pickle brine

seantoyer / flickr

Pomanjkanje svežih zelenjave (ali vsaj tistih, ki niso bile kuhane v kašastem spočetju) povzroča, da je krhka in žilavost kisika nezanimivo zaželena. Veliko krompirjevih kozic se pogosto prodajajo posamezno pakirani pri komisarju, in če imajo zaporniki srečo, bi lahko dobili roke na pikantni sorti za ekstra kick.

Konzervirano sadje

konzervirano fruit cocktail

V zapornih zidovih bi se težko pritegnili, da bi našli jabolka ali banane, zato je sladek sadni koktejl približno tako blizu. V pločevinkah najdemo pot za zajtrk, kosilo in večerje, da zapolni praznino svežega sadja.

Chili

čili

Večerja postrežejo zgodaj, zato, ko gredo lakote, je v pločevinkah čili z fižolom pred začetkom spanja. Zdi se, da so zaporniki premešali vso zadevo stvari v čilije – od Slim Jimsa do Cheez Whiz-za izdelavo hibrida juhe in kašorola, ki jih pogosto imenujemo Chi Chi.

Instant riž

rjav rice

Flickr Creative Commons / Rob & Dani

Razen kromiranega kruha in občasnih testenin, ki so na voljo v obrokih, so zaporniki na lovu, da bi jih škrobili, dokler ne bo več časa za jesti. Microwavable riž je ponavadi na voljo za nakup v komisarju, kar zagotavlja preprost način za nalaganje na ogljik.

Pekoča omaka

sliko

Ljubezensko stanje Tabasco

Tudi če zaporna kuhinja služi dostojne dele, je verjetnost, da je okus hrane nezaželen ali neobstoječ. Zato so začimbe za vrati palice – vroča omaka in ketchup lahko pomagajo prikriti kakršen koli slab okus ali dodati začimbe v bland obrok.