1

Ciabatta

sliko

Getty

Ciabatta (ki se prevede v čevelj!) Je italijanski kruh, narejen iz pšenične moke, soli, kvasa in vode. Čeprav je tekstura in kora nekoliko drugačna po vsej Italiji, bistvene sestavine ostanejo enake. Ciabatta je najbolje za sendviče in paninis, seveda.

Preizkusite ga v Caprese česen kruh iz Delish.

2

Polnozrnat kruh

sliko

Getty

Za razliko od belega kruha je kruh iz pšenice izdelan iz moke, ki uporablja skoraj celotno pšenično zrno – z odrgami in kalčki v taktu. To pomeni več hranil in vlaknin na rezino! Ta kruh je odličen tudi za sendviče ali osebno najljubšo jajce v luknji.

Preizkusite ga v Avocado Toast 6 Ways od Delish.

3

Sourdough

sliko

Getty

Kislo je krušni kruh, ki ga proizvaja starter – fermentirana mešanica moke in vode, ki daje veliko kruhov kruha. Dejansko ga je mogoče hraniti zelo dolgo! Nastala hleba ima precejšnjo skorjo z mehkim, žvečilnim središčem in velikimi zračnimi mehurčki. To naredi BOMB na žaru sir!

Poskusite to v Brusničnem Brie Pull-Apart Kruhu iz Delish.

4

Rženi kruh

sliko

Getty

Rženi kruh je narejen s kombinacijo krušne moke in ržene moke, kar daje močan ržni okus in tesno drobtino. Za zemeljski okus se pogosto doda seme kumine ali kopra. Rženi kruh je tisto, kar daje pastramijem in govejim sendvičem iz govejega mesa svoj podpisni okus.

Poskusite ga razrezati na trakove in nazdraviti z Baked Reuben Dip iz Delish.

5

Pita Kruh

sliko

Getty

S poreklom na Bližnjem vzhodu je pita kvasni kruh iz pšenične moke. Kuhamo jih pri visokih temperaturah, zaradi česar tekočina v testu pobegne. To je v središču velik zračni mehurček, ki postane žep, če je rez na polovici – odličen za ročni falafelski sendvič. Prav tako so kot nalašč za potapljanje, ko so razrezani na klin in na tost.

Poskusite s tem enostavnim receptom Homemade Falafel iz Delisha.

6

Focaccia

sliko

Getty

Focaccia je italijanski kruh, ki je običajno pečen v pločevinastem stanju. Testo je podobno testu iz pizze, včasih pa je aromatizirano s svežimi zelišči in česnom. Pogosto je oljčno olje prevlečeno pred peko za izrazito občutljivo hrustljavo skorjo. Pogosto je užival sam, vendar je tudi odličen za potapljanje v juho ali meso in sir.

Poskusite ga v Appleu in klobasah Focaccia Stuffing iz podjetja Delish.

7

Multigrain

sliko

Getty

Kruh z več listi je ravno to, kar zveni: Kruh, natovorjen z zrni, kot je ječmen, lan, proso in oves. Multigrain je super srce, z bogatim zemeljskim okusom. Idealen za vaš avstralski toast.

Preizkusite ga v našem Avokado jajcu v luknji od Deliša.

8

Brioche

sliko

Getty

Brioche je francoski kruh z jajci in maslom. To je super lahka, s tesno drobno in subtilno sladko. Ima popolnoma mehko skorjo, ki dobi svoj zlati odtenek iz pranja jajc, ki se uporablja pred peko. Želite kdaj narediti najboljši francoski toast? Brioche je pot.

Preizkusite ga v arašidovem maslu polnjene francoske toasto od Delisha.

Sledite Delish na Instagramu.