Mely je z bloga Mexico in My Kitchen razvil ta recept za bučne empanade po lepih spomini na okusne pridelke iz cestnega prodajalca, ki jih je imela na cestnih potovanjih med Mehiko in ZDA.

Donosi:

12

Čas kuhanja:

0

ure

15

min

Skupni čas:

0

ure

15

min

Sestavine
Bučna polnila
2 1/2 lb.
bučo
6 oz.
Piloncillo (glej opombo) ali rjavi sladkor
1/4 c.
voda
1
drži cimet
1 tsp.
mleti cimet
1 tsp.
zemeljski janež
1/4 žličke.
zemlja nageljnove žbice
Testo
2 1/2 c.
večnamenska moka
2
jajca
c.
toplo mleko
1 tsp.
suhi kvas
1/4 c.
sladkor
1/2
Stavi raztopljeno maslo
1/4 žličke.
sol
1
jajce
Navodila
  1. Polnjenje: Postavite bučo v ponev s piloncillo (ali rjavim sladkorjem), 1/4 skodelice vode in cimetovo palico. Pustite, da se zavre in kuhamo približno 15-20 minut, dokler bučica ni razpisana. Odstranite cimetovo palico. Zagotovite, da se piloncillo raztopi.
  2. Dodajte mleto cimet, jelenovem janežu in grmovjem. Kuhanje naj se razkrije približno 20 ali več minut, pogosto se premeša, dokler mešanica ne prevzame teksture džema. To je mogoče storiti pred časom in preden se oblikujejo empanade, mora biti na sobni temperaturi.
  3. Testo: V majhno posodo položite kvas, dodajte toplo mleko in pustite dokaz za približno 5 minut. Medtem pa v veliki skledi združite moko, jajca, stopljeno in ohlajeno maslo, sladkor in sol. Dodamo kvasno zmes in zmešamo, da dobimo mehko testo. Na gašeni površini gnetite približno 5 minut in po potrebi dodajte več moke.
  4. Testo postavite v oljno skledo, obrnjeno na plašč z oljem. Pokrijte s plastiko in pustite počitek približno 1 1/2 ure na toplem mestu. Po tem času spet gnetemo testo za 2-3 minute in razdelimo v 12 majhnih mehkih kroglic, da začnemo oblikovati empanade. Pokrij s plastiko.
  5. Empanad: Z valjčastim čepom na vsako rahlo prepleteno površino spustite kroglice za testo na krožnike s premerom 7 cm, po potrebi raztezajte. Postavite okoli 1/4 skodelice polnjenja v vsakem središču; kratno testo, da se prilepi polnilo in tvori polovico lune. Robovi za tesnjenje z zlepljenjem z vilicami.
    Če želite, da vaše empanade izgledajo simetrično, posodo za žito obrnjeno navzdol, pritisnite in odrežite preseženo testo.
  6. Poskrbite za empanade na dveh mazanih listih za peko; krtačo s pranje jajc in prah s sladkorjem (po želji). Počakajte 30-35 minut, dokler testo ne dvigne. Pečemo do svetlo rjavega, od 15 do 18 minut; zavrtite ponve med pole. Čas pečenja je odvisen od pečice.
  7. Če želite temno zlato barvo, ne prašite z sladkorjem in ga postavite pod piščancem 2-3 minute po tem, ko jih pecite, pazljivo pazite, da se izognete izgorevanju.

sliko

Mehika v moji kuhinji