Na dan, ko je leta 1978 začela obratovati, tovarna sira ni pozdravila gostov do 14. ure. David Overton – ustanovitveni direktor in v tem trenutku novinec restavrator – ni želel, da se ukvarjajo z zaseden kosilo hitenja. Šala je bila na njem, čeprav: Pred tem originalni Beverly Hills, CA, postaja odprla vrata, je bila črta okoli bloka. In po Davidu, pandemonium se ni ustavil od takrat.

sliko

Getty ImagesLPETTET

Inauguralni meni tovarne sesalcev ni bil nič podoben 250-plus elementu, ki ga gosti danes obiščejo. David je odprl restavracijo, kjer je pokazal sir cheeseecakes svoje mame Evelyn brez namena, da bi mesto spremenil v verigo. Pravzaprav je bila ta enota v Kaliforniji zgolj podvig, da bi druge restavracije prodali družinske sladice. Preostanek hrane je bil polnilo.

Če se boste leta 1978 pojavili na obroku, bi si za naročanje našli 20 sirah. To ni nič za kihanje, ampak hitro naprej do leta 2018, in je skoraj 40 cheesecakes v meniju, vključno z izvirnimi zadetki, kot so Classic in Fresh Strawberry. Ko se zažene novi okus – kot lansko praznovanje Cheesecake – navijači izgubijo misli.

sliko

Chelsea Lupkin

V četrtek je ob 13h in v podjetju The Cheesecake Factory v trgovini New Jersey gledam na pol ducata znanih sirah, vključno z nekaj recepti, ki so začeli cesarstvo. Vse bom pojedla – in v restavraciji sem že zdrobil več kot 30 drugih jedi.

Kako sem prišel sem?

To vprašanje ni retorično; Poznam odgovor in še vedno obdelujem svoja čustva glede tega. Moji sodelavci so me podpisali za nalogo – v 40-ih rojstnih dneh restavracije jedli 40 jedi tovarne sira, in imam ozadje pri konkurenčnem prehranjevanju, zato … tukaj sem, poskušam jih pojediti. (Z ozadjem, mislim, da sem v času svojega časa na univerzi v Syracuse osvojil nekaj malih tekmovanj.)

sliko

Chelsea Lupkin

Želel sem osvojiti celoten meni, ampak, kot sem omenil, je pakiran z več kot 250 norimi jedmi. Za to ni bilo pripravljenih nobenih tekmovanj v prehrani hrane, čeprav bi se mi zdelo, da bi 50 tekmovanj na tekmovanju lahko dalo na boljše mesto. Torej, tukaj sem izvedel samo 40 plošč.

Naslednjič, ko boš šel, boš naročil Fried Macaroni in Sir, Piščančo Madeiro in Linda’s Fudge Cake – ampak tu je globlje pogled na dobesedno vse, kar sem jedla.

Sledite Delish naprej Instagram.