Cincinnati Chili

tyle_r / Flickr Creative Commons

Vedeli smo, da je hrana raznolika po narodu, vendar nismo vedeli, kakšne so stvari to čudno.

Želite raziskati bolj zanimiva živila? Vzemite si kratko predstavitev nekaterih priljubljenih pijač, prigrizkov in prigrizkov po vsem svetu.

sliko

Flickr / jankgo
Rocky Mountain Oysters

Rocky Mountain Oysters, Prairie Oysters, Cowboy Caviar, Swinging Beef – karkoli jih imenujete, so vedno narejeni iz iste stvari: bikov telečji testisi. Yum? Ta kavbojska prevoznina običajno najdemo na zahodu (zlasti Colorado, Idaho, Montana, Wyoming in Nevada), morda pa je bila ustvarjena zaradi želje po nadzoru reje in temperamentu bikov. Pripravljeni slogi vključujejo globoko cvrtje, pečenje in pečenje na žaru.

sliko

Savory Experiments
Almond brez kokoši

Ne smejo se zamenjati s kitajskim prevzemnim standardnim mandljevim piščancem, mandljevim Brez kosti Piščanec, ki je znana kot ABC v Michiganu, je klasična klasika, ki jo verjetno ne boste našli zunaj Detroita. Pražen in globoko ocvrt piščanec se razreže v debele rezine in položi na posteljo zelene solate ledene moke, nato pa utrujena v debelem, temnem omako in obložena z opečenimi mandlji in pležadi.

sliko

Flickr / slgckgc
Egg Cream

Če ne živite v New Yorku, verjetno niste slišali za to pijačo, vendar ne dovolite, da bi vas bruto ime prestrašilo. Presenetljivo slastna pijača je narejena iz mešanice mleka, seltzerja in čokoladnega sirupa. Mehurčasta pijača je bila popularna že v začetku leta 1900 in še vedno služi tradicionalnim jedilnim blagom. Puristi trdijo, da se v pijači lahko uporablja samo Fox-ova čokoladna omaka U-Bet.

sliko

Flickr / Southern Foodways Alliance
Turtle Juha

Ta juha je dobesedno točno, kot se sliši – temno, debelo obarvanost iz zelenih želv. Kreolski rezanec uporablja vlečeno ali narezano meso in je tradicionalno končan s šerijem. Ni presenetljivo, da ta jedi rafalijo nekaj perja – aktivisti za pravice živali in lastniki želvice se zdijo neutrudni, vendar jata še vedno uživa veliko ljudi v različnih delih države.

sliko

Ljubezen Allison Turrell / Flickr Creative Commons
Cincinnati Skyline Chili

Če želite krepko, držite se rebra, vse ameriške jedi, ne poskušajte videti več kot Cincinnati chili. To je zgornji del špagetov, ki so mučili v čili podobnem čilu in prelili z naribanim sirom Cheddar. Čili so začinjeni s kumino, cimetom in allspice, ponavadi pa vsebuje čebulo ali fižol v zrnju, čeprav je v Cincinnatiju na voljo veliko variant te ljubše jedi.

<str><b>Kje je prodano:</b> State Fair of Texas, Dallas, TX<br/><b>Fried Facts:</b> Duboko pražene pijače ?! Ja. No, nekako. Fried Coke je pravzaprav dodana aroma s kokosovo kokoso, ki je bila globoko ocvrta in obogatena s sirupom Coca-Cola, stepeno smetano in sladkorjem iz cimeta. Nagrada je osvojila nagrado Big Tex Choice Award za najbolj kreativno v letu 2006.</p><p>Daj Coca-Cola za uporabo v vaši kuhinji. Poskusite to <b>Coca-Cola in banana torta</b>.</p><p>“title =” Fried Coke ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f65b2db8414_-_texas-state-fair-fried-coca-cola-xl-47378245.jpg?resize = 480: * ”<br/>/></picture><p></span></p><div class= Kevin Brown, State Fair of Texas

Fried Coke

Če jo lahko popržiš, ga bomo poskusili –celo soda. Globoko ocvrt Coke se je pojavila na državnih sejmih že skoraj desetletje, nagrajeno nagrado sladkorja pa je ustvaril Abel Gonzales, Jr., ki ga je leta 2006 predstavil na državnem sejmu v Teksasu. , Testa z okusom Coca-Cola je globoko ocvrta, nato pa dozirana v sirupu Coca-Cola, stepeno smetano in sladkor cimeta.