72 ounce steak

Randy Santel / Facebook

25-letni graditelj telesa in nekdanji “Weight Watchers dieter”, Randy Santel, je končno naredil tisto, kar se je zdelo nemogoče: je pojedel zrezek z 72-unčo. On je večerjal na ogromno ploščo mesa v steakhouse v Seattlu, ki se imenuje Wedgewood Broiler. Lastniki restavracij so pred 47 leti prvič odprli svoja vrata. Do sedaj nihče ni uspešno zaključil težke naloge.

Po navedbah Seattle Weekly, Santel je pred kratkim tekmoval v številnih izzivih prehranjevanja. Poleg tega mega obroka – 72 unč govejega mesa, pečenega krompirja, solate, rola, skodelice juhe, kozarec paradižnika in sklede vanilinega sladoleda – je Stantel v tridnevnem obisku zaključil še šest kulinaričnih tekmovanj na območje. Pred tem, ko je padel zrezek v manj kot 42 minutah, je preživel nekaj dni, ko si je vzel burrito s šestimi funtami; krof z enim kilogramom; 3-litrska skledica ramenskih rezancev; 2-metrski psi sira sira; 12-patty, 3-funt cheeseburger; in 6-pound slanino hamburger zagozden med sendviči na žaru sir.

Več od žganja: 10 nadstandardnih restavracij, ki jedo izzive

Santel ni tujec v velikih zrezkih. Avgusta 2011 je na Lone Star Grillu v Brooklynu osvojil 87-unčno ploščo govejega mesa. Ni čudno, da je uspel skozi to veliko meso.

Medtem ko nihče v preteklosti nihče ni zmagal na tem izzivu, lastnik restavracije ocenjuje, da ena oseba poskuša vsak mesec premagati meso, vendar po tem, ko se je po 56 uranskih urah, obupavalci znebijo in se pritožujejo, da so njihove čeljusti utrujene. Santel je prišel s strategijo. “Rekel sem jim, da mi dajo res oster nož,” je povedal Seattle Weekly. Dodal je: “Prepričajte se, da ste na trmastem mizi ali pa voda tekoč povsod.” Čeprav druge tekočine niso potrebne, je med tekmovanjem Santel popil tri kozarca limonade in po navedbah pila koksu kot žerjavico po treh kozarcih paradižnikovega soka.

Randy Santel Eater

Randy Santel / Facebook

Več od žganja: svet konkurenčnega prehranjevanja

Čeprav je Santel edini, ki je uspel v izzivu Westwood Broiler, ni edini, ki je kdaj pojedel zrezek z 72 hektarji. Gostitelj kanala Travel Channel Man v. Hrana, Adam Richman je prav tako premagal goveje meso na Big Texan Steak Ranch. Tudi če Santel nima svoje predstave, poskrbi, da bo posnela vsakega svojega pošastnega obroka, tako da bi svoje video kamere pripeljal in jih objavil na svoji spletni strani.

Santel je resno premagal te večerje. Povedal je Seattle Weekly, da razmišlja o selitvi na zahod, ker večina tekmovanj na tekmovanjih poteka na tej strani države.

Ali ste navdušeni nad prehranjevalnimi izzivi? Ali mislite, da je prizadevanje Randyja, da je šampion prvotne prehrane v državi vreden časa in kalorij?

Poiščite odlično vsebino hrane na Delishu:

Poiščite popoln recept z naše strani
Izvedite najnovejše novice o hrani
Pridobite knjigo receptov, da shranite svoje najljubše jedi
Prijavite se za naše brezplačne glasila
Preverite nas na Facebook, Pinterest in Twitter