Gwyneth Paltrowjev način življenja, Goop – skupaj z osebnim trenerjem igralke, Tracy Anderson – so ogorčili, ko je nutricionist raztrgal nasvete, ki jih je trener dal v stolpcu, in navajal, da je to lahko “zelo škodljivo”. Od takrat so se pojavili mnenja o socialnih medijih, zaradi česar so Goop in Anderson pojasnili izjave.

V prvotni Goopovi zgodbi je Andersonova vprašala vse preveč pogosto (in vse preveč Googled) vprašanje: kako začnemo s skokom začeti izgubo teže?

Fitnes guru, ki vodi sedem vadbenih studijev po vsem svetu, ki sledijo Tracy Andersonovi metodi, ki jo je ustvarila, priporoča vsakodnevno delo, “zelo nizko vsebnost ogljikovih hidratov” in v celoti izloča gluten. “Vi ste, kako se premikate, vi ste, kako jeste. V idealnem primeru želite biti redni in strateški z načrtovanjem vašega telesa in vašim telesnim upravljanjem vse leto”, je pojasnila.

Kasneje je Anderson delil načrt obrokov za ljudi, ki so dosegli nezdravo težo in si želijo hitreje spustiti kilogram. “Če imate težo, ki jo lahko izgubite, lahko v štirih tednih efektivno izgubite telesno težo v štirinajst funtov,” je dejala. “To zahteva pozornost in fizično, duševno in čustveno voljo moči.”

Gwyneth Paltrow and Tracy Anderson

Imeh Akpanudosen

Te izjave so povzrocili prehrano Rhiannon Lambert, ki je povedal Neodvisni je bila “v popolnem šoku, da je bil ta članek objavljen, saj lahko s tem ogrozi veliko odnosov hrano.”Opozorila je, da telesna vadba dnevno, kot predlaga Anderson, morda ne bo dala telesu čas za okrevanje, in da se izločanje glutena ne bi smelo obravnavati kot čarobna kronika za trajno izgubo telesne mase.

“Ni smiselno, da bi odstranili celotne skupine hrane ali naredili drastične prehranske spremembe, ki niso trajnostne – morda boste imeli pomanjkanje mikrohranil in pomanjkanje pomembne raznolikosti v prehrani, ki pomagajo črevesnim bakterijam,” je dejal Lambert.

Čeprav je bil Andersonov nasvet za Goop prvotno objavljen pred meseci, na začetku poletja je The Independent zgodba sprožila val tweetov od ljudi, ki so menili, da je bil Andersonov nasvet “brezskrbni ležaj” in “pospeševati [anorexia lite]” pritožbe.

Anderson in predstavnica Goopa sta se odzvala na te obtožbe in pojasnila članek in namero trenerja z nasveti.

“V času svoje 20-letne kariere je Tracy dosledno vadil, da je imela telesno izgubo 1-2 ure na teden, ko je nekdo imel nezdravo težo, ki bi lahko izgubila. Lastništvo izgube telesne mase za 1-2 kg na teden je drugačno kot preprosto 1-2 kg na teden, kar povzroča, da ljudje zadržijo nezdravo težo, «je dejal Andersonova predstavnica E! Novice. “Od 14 kg, ki bi ga lahko nekdo dejansko izgubil v enem mesecu – če imajo preveč teže na njih – cilj je, da imajo 8 kg tega, kar je usklajeno s Tracyjevo prakso, da ne živi na ekstremnih dietah.”

Podobno je predstavnik Goop povedal E! da blagovna znamka ne spodbuja hujšanja, “samo zdrava prehrana”. (Opomba: Naslov zgodbe je “Tracy Anderson on how to lose weight fast”, čeprav v prvem odstavku podrobnosti o tem, kako pogosto ljudje prosijo Anderson, da odgovori na vprašanja o prehrani.)

“Nikoli ne bi zagovarjali nezdrave prehrane ali izjemne rutine,” je pojasnil portparol Goopa. “Kot je v intervjuju dejal Tracy, bi morali narediti izbire, ki temeljijo na tem, kar je najbolje za vaše telo.”

Sledite Delish naprej Instagram.

Prenesi šaljivo app.