To je osvežena različica vsepovsodne tavane solate, z pusto piščancem in sesekljano zelenjavo, ki je visoka na hrustljavi tortili. Za bližnjico izpustite cvrtje tortilja in piščančje solate na velikih prsih kakovostnih žitov.

Donosi:

4

Sestavine
Lime Vinaigrette
Vrhnji zok in sok z dvema limama
1
česen iz česna
sol
Sveže mlet poper
c.
olivno olje
Salata
1
lahko črni fižol
2 c.
sveža koruzna zrna
2 c.
češnjev paradižnik
4
konzervirane zelene čilije
1 c.
koruzno olje
4
koruzne tortilje
1
glavnata solata
2 c.
razrezano kuhanega piščančjega mesa
1
avokado
sveži listi cilantro
narezana zelena čebula
Navodila
  1. Da bi vinaigreta v skledi skupaj zmešali apno in sok apna, česen, 1/4 čajne žličke soli in 1/8 žličke paprike. Dodajte olje v tankem toku, nenehno žganjajte, dokler vinaigrette ni gladko.
  2. Prenesite 3 žlice vinaigreta v veliko skledo in dodajte fižol, koruzo, paradižnik in čilove; nežno premešajte. Rezervirajte preostalo vinaigrette. Naj se salsa stoji vsaj 10 minut, da se mešajo okusi.
  3. Medtem, v ponvi, toplo koruzno olje segrejte na srednje visoko toploto. Ko je vroča, v olje polžite 3 tortilio in kuhajte do zlate in skoraj sveže, 1 do 2 minute. Uporaba klešč, prenesite v papirnate brisače za odtok. Ponovite z ostalimi polovicami tortilja.
  4. Dodajte zeleno solato k rezerviranemu vinaigretu in premetite na plašč. Na vsaki od štirih plošč postavite dve polovici ocvrtih tortil in razdelite zeleno solato med njimi. Sprejmite salso nad solato, vrhnite s piščancem in avokadom, okrasite s kilantro in zeleno čebulo, po želji in služite.

    Georgeanne Brennan, od solate Williams-Sonoma dneva: 365 receptov za vsak dan leta (Weldon Owen) Georgeanne Brennan.

    Iščete več piščančjih receptov? Preizkusite naše zbirke piščančje prsi, piščančji pečeni recepti, in recepti za ostanke piščanca.

sliko

Erin Kunkel