Sam Nemec je leta 1852 ustvaril blago, temno peko čokolade, imenovano nemško sladko čokolado Baker. Leta 1950 je v časopisu Dallas objavil recept za nemško torto iz čokolade. Desert je vzel na jug zaradi nevihte in od takrat je bil rezan.

Donosi:

10
– 12


obroke

Čas kuhanja:

0

ure

45

min

Skupni čas:

3

ure

0

min

Sestavine
Torta
2 1/2 c.
torta moke
tsp.
cimet
tsp.
sveže nariban muškatni orešček
1/4 žličke.
sol
1 c.
pinjenec
1 tsp.
čist ekstrakt vanilije
1 tsp.
Soda bikarbona
2
držite nesoljeno maslo
2 c.
sladkor
4
velika jajca
6 oz.
polsvetna čokolada
Zamrzovanje
1 1/4 c.
pecans
1
držite nesoljeno maslo
1 lb.
slaščičarski sladkor
1 1/2 žlica.
Nesladkan kakav v prahu
1 tsp.
čist ekstrakt vanilije
1/4 c.
vroča kava
1/2 c.
pakirano sladkano razrezano kokosovo olje
Navodila
  1. Pečico segrejte na 325 stopinj F. Maslo dveh 9-palčnih okroglih pogač. Napolnite dno s pergamentnim papirjem, nato pa maslo in moko papirja.
  2. V majhni skledi pogoltnite moko s cimetom, muškatnim orehom in soljo. V merilni skodelici kozarec premešajte z ekstraktom vanilije in sodo za peko do kombinacije. V skledo stoječe električne mešalne mize, opremljene z lopatico, premrežite zmehčano maslo s sladkorjem do puhastega. Dodajte jajčne rumenjake in jih premrežite, dokler jih ne vključite, nato pa pokažite v raztopljeni čokoladi, po potrebi potegnite navzdol stran in dno posode. V suhih in mokrih sestavinah pretehtajte v treh izmenjalnih serijah, občasno strganje navzdol ob straneh.
  3. Prenesite testo za torto v veliko skledo in sperite mešalno posodo. Dodajte jajčne beljake v posodo za mešanje in jih zmešajte, dokler mehek vrhovi ne oblikujejo. Preluknjane jajčne belice preložite v čokoladno testo, dokler ne ostanejo nobene proge.
  4. Testo enakomerno razdelite med pripravljene posode in pečemo 45 do 50 minut peciva, dokler zobotrebec, vstavljen v centre, ne prikaže le nekaj vlažnih drobtin. Pustite, da se pecivo rahlo ohladi na žici, nato obrnite kolače in odlepite papir za pergament. Naj se pecivo popolnoma ohladi.
  5. Pekane na krožniku pite in nazdravite približno 12 minut, dokler niso dišeči. Naj se ohladi, nato pa grobo sesekljajte 1 skodelico orehov, tako da ostalo ostanejo v celoti. V skledo stoječe mešalne mize, ki je opremljena z žarilno nitko (ali z ročnim električnim mešalnikom), zmešajte maslo s slaščičarskim sladkorjem in kakavovim praškom do kombinacije. Dodajte ekstrakt vanilije in vročo kavo ter premrežite zamrznitev, dokler ne pustite puhastega. Zložite v 1/2 skodelico izkoščenega kokosa in sesekljanih pecanov.
  6. Na ploščo položite tortno plast in na vrhu razširite polovico. Pokrijte z drugo plastjo sladkorja in raztegnite preostali videz na vrhu. Okrasite torto z razrezanim kokosom in celimi opečenimi pecansi. Cut torto v klin in služi.

    Iščete več idej za sladice? Preverite naše domače recepti za čokolado čip piškote, apple pie recepti, in čokoladne torte recepti.

<str>Sam Nemec je leta 1852 ustvaril blago, temno peko čokolade, imenovano Bakerjevo nemško sladko čokolado; v poznih 50. letih 20. stoletja je časopis Dallas objavil recept za nemško čokoladno torto. Desert je vzel na jug zaradi nevihte in od takrat je bil rezan.</p><p><b>Recept: </b><b>Nemška čokoladna torta</b></p><p>“title =” Nemška čokoladna torta ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f64232267b8_-_german-chocolate-cake-recipe-fw0811-xl.jpg?crop=1xw:1.0 xh, center, vrh in velikost = 480: * ”<br/>/></picture></div></div><div class= Con Poulos